Teknologi


BlueFjords datasenter er Norges eneste datasenter bygd med iFortress modulbasert datahall. Datasenteret er bygget med siste tilgjengelig teknologi for å optimalisere kosteffektive løsninger. Dobbel (redundant) strøm blir levert helt frem til PDU i rack for høyeste sikkerhet, effektivitet og fleksibilitet. Kjølingen er basert på det nyeste av luft til luft kjølere. De er ekstremt effektive og bidrar til en PuE ned mot 1.1 i datasenteret. Vår tekniske partner og datasenter-entreprenør er Data Center Technology AS som har levert alle tekniske løsninger i datasenteret.

 

 Kortreist strøm

  • Plassering av datasenteret nær vannkraftkilden gir kraftig reduserte strømkostnader, fordi man slipper å betale for transport i nettet.
  • BlueFjords datasenter har 4 kraftverk i umiddelbar nærhet -alle med føringer inn til en av Norges største krafthub-er i Leirdøla, som ligger kun 300 meter fra BlueFjords datasenter. Vi har dermed kortreist, rimelig og ikke minst rikelig med strøm. Så grønn som det er mulig å få den. Vi har 2 uavhengige fremføringer fra kraftstasjonen og i tillegg har vi kraftig fullautomatisert generator installert som reservekraft. Strømmen blir levert via Eaton høyeffektive UPS’er og batteribanker til datahallen. Alle ledd har full redundans.

 Kald luft til kjøling

  • Jostedalsbreen ligger i enden av Jostedalen og sikrer stabil og kjølig luft som brukes for kjøling i datasenteret. Disse naturgitte forutsetningene fører til rimeligere kjøling enn andre steder i Norge. Vi baserer oss på de nye ekstremkjølerne fra britiske ExCool.

Redundant fiber

  • Det ligger redundant fiber fram til BlueFjords datasenter med separate føringsveier like til sentralnode i Oslo. De fleste nettaktørene er allerede på plass i regionen slik at du som kunde står relativt til å velge din prefererte leverandør. Dobbel/krysskoblet MMR ( Meet Me Room ) er tilgjengelig for operatørene.

Datahallen

  • Selve datahallen er bygget med iFortress rom i rom modul løsninger. Globale virksomheter, myndigheter, helse, millitæret og hemmelige tjenester velger iFortress til å beskytte sine data. Strukturell og fysisk sikkerhet er ivaretatt på en optimal måte. Hallen er vanntett, gasstett, brannsikker, strålingsikker etc. for å sikre stabile og trygge driftsforhold. De fleksible modulene er installert og forberedt for fremtidige utvidinger.

Sikkerhet

  • I tillegg til den innebygde sikkerheten i iFortress-hallen har datasenteret fysisk adgangskontroll og sikring i hele senteret med overvåkning og etablert følgetjeneste. Alle vitale rom er sikret med effektiv og skadedempende gassbasert Nuvec-brannslukningssystem.